Läsningsinspiration 2015-2016

  • 13.03.2015

Ambassadören håller en ettårig kurs i Hangö sommaruniversitet, som går under namnet "Bestående läsningsinspiration." Den kursen startade med två introduktionsdagar i somras och har fortsatt på lördagar en gång per månad med experter inom olika områden som tangerar det utvidgade begreppet läsningsinspiration.

Igår arbetades det flitigt med självgjorda handdockor under ledning av skådespelare och dockkonstnär Heidi Fredriksson. Det är en härlig kurs med deltagare från dagvård, skolor och bibliotek. Vi har lärare hela vägen från förskolor till gymnasium med oss. Dessutom har vi dagvårdsledare och svenskfinlands läseambassadör. Det betyder att kursen har ett brett spektrum och synvinklarna blir verkligt många och det blir möjligt att titta på läsningen genom hela barndomen.

Har nu planerad kurs som börjar denna sommar och fortsätter ett år framåt. Hangö sommaruniversits program kommer i vår endast att publiceras på nätet. Det kommer alltså inte att skickas tryckt broschyr till arbetsplatserna eller till forna kursdeltagare. Alltså - Sjekk programmet och anmäl dig här!

Läslustambassadör

Agneta Möller-Salmela

Kategoriat

  • Ajankohtaista (110)
  • Lukuinto-Blogi (69)